Recept:Biff à la Terneborg
Biff à la Terneborg
Kategorier:
Fler recept med:
Här kommer den klassiska Biff à la Lindström i en vegansk variant. Servera biffarna med brunsås och stekt potatis. En bit saltgurka passar också bra till.
Ingredienser
För 12 biffar
- 5 dl375 gramgröna linser
- 1 tärning0,6 litergrönsaksbuljong
- 190 gramlök
1,6 deciliter
- 2 msk finhackad kapris
- 2 dl finhackade inlagda rödbetor
- 1 tsk svartpeppar
- 3 msk0,45 dlvetemjöl
27 gram
- Pensling:
- 2 msk soja
- 2 msk27 gramolja
0,3 dl
6 tsk
- Brunsås:
- 1 msk14,25 grammjölkfritt margarin
- 2 msk0,3 dlvetemjöl
18 gram
- 5 dl0,5 litergrönsaksbuljong
0,833 tärningar
- 2,5 dl sojagrädde
- 1 msk soja
- 1 nypa svartpeppar
- ev salt
- Om du använder torkade linser så koka dem i buljongen tills de är mjuka och nästan går sönder (ca 30 minuter). Du kan också använda 12 dl färdigkokta linser (t ex från burk).
- Hacka löken fint.
- Häll av vattnet från linserna, mixa dem till en jämn ”smet” och rör ner resten av ingredienserna.
- Forma smeten till biffar.
- Lägg biffarna på en plåt och pensla med sojablandningen.
- Stek dem i ugnen i 175 °C i ca 10 minuter. De går också bra att steka i stekpanna.
Laga under tiden brunsåsen:
- Smält margarinet i en kastrull.
- Vispa ner mjölet och sedan försiktigt buljongen, vispa ordentligt så det inte blir klumpigt.
- Tillsätt grädden.
- Smaksätt med soja, peppar och eventuellt salt.
Senast uppdaterad 2013-07-17 09:39